הולכים לקנות פלאפון חדש לילד שלכם?
שנה הבאה מתקרבת וכבר אי אפשר לדחות יותר?
אז כמה דברים חשובים
* לערוך תאום ציפיות מראש. מה חשוב לו שיהיה בפלאפון. מה חשוב לכם שיהיה בפלאפון. הכי טכנית: עד כמה חדיש, איזה אפליקציות, איזה איכויות.
* התנאים שלכם לרכישת פלאפון. לדוגמא: סינון. להסביר שסינון אף פעם לא מספיק, ואתם יודעים שהכי חשוב זה הרצון, ולצערנו תמיד אפשר להגיע להכול. אבל סינון זה כמו לשים מעקה לגג, זה המינימום כדי שלא ניפול.
* חצי שנה לימודי נהיגה. ממש כמו לימוד נהיגה ברכב, שדורש לפני זה מורה, לימוד תמרורים ומלווה. גם החצי שנה הראשונה בפלאפון דורשת ליווי והדרכה. סכמו מראש, שפעם בשבוע תעברו יחד על הפלאפון ותחשבו יחד על מה שהולך שם. תסכמו שאתם כהורים תדעו את הקוד. שתחליטו ביחד איזה אפליקציות להוריד ואיזה לא.
*שליחות!! אנחנו רוצים שבני נוער וילדים יהיו שליחים לעשות טוב! ולכן כל אחד מהילדים שלנו מוזמן להיות "שומר סף" ברשתות החברתיות. לשים לב שאין שיח פוגעני, לעצור ציניות, סרטונים לא מותאמים שנשלחים בקבוצות. הם יכולים להיות מספיק חזקים כדי להניע נורמות חברתיות בריאות. כוונו אותם לשם.
*שתפו בחששות שלכם. לא ממקום לחוץ. ממקום כנה. והכי טוב לעשות את זה תוך כדי שיתוף אישי. "אני ממש מרגישה שאני לפעמים נסחפת בפלאפון, מלחיץ אותי שזה יקרה גם לך". "לפעמים קרה לי שנכנסתי לאתרים ממש דפוקים בלי שהתכוונתי, סתם כי קפץ לי משהו. מה לדעתך אפשר לעשות אם זה קורה?"
*תשאלו אותו / אותה. תשמעו גם את הצד שלו. ממה הוא חושש? ממה הוא הכי שמח? האם גם הוא לחוץ ממשהו? במה אנחנו נוכל לעזור לך?
*תקבעו מראש שיחת "יחסנו לאן" בעוד חודש. תעשו סיכום, איך הוא מרגיש חודש עם פלאפון, מה משמח אותו, מה מאתגר אותו. זה לא "שגר ושכח", זה שיח מתמשך.
* "וכמובן, על כל דבר שמעסיק אותך, אתה תמיד מוזמן לפנות אלינו".
טוב נו, את זה כבר אמרתם לי אלף פעמים 🙂 תתחדשו!